به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «چهارفصل» در شهرستان باشت نان، تنها قوت لایموت نیست، بلکه ریشه در فرهنگ و هویت مردم این دیار دوانده است، هر خانهای که بوی نان تازه از آن بلند میشود، قصهی عشق و زندگی را روایت میکند.
نان مانند ریسمانی است که دستان کشاورزان زحمتکش را به دستان هنرمند نانوایان پیوند میزند، گندم را از دل خاک بیرون میآورند و به هنری لذیذ تبدیل میکنند و بر سفره خانوارها رنگی از امید میپاشد.
اما این تصویر دلنشین، این روزها با چالشهایی ناخوشایند روبرو شده است، بی کیفیتی نان به یکی از دغدغه های روزمره مردم باشت تبدیل شده است. برخی ضعف نظارتها را عامل اصلی این وضعیت میدانند.
این نارضایتیها تنها به سفره خانوادهها ختم نمیشود، بلکه باعث افزایش دورریز نان شده است. نانی که نماد برکت است، حالا به دلیل کیفیت پایین، راهی سطلهای زباله و نانخشکی میشود.
یکی از شهروندان باشتی با گلایه از کیفیت نان در باشت گفت: متاسفانه، نانهای امروزی دیگر آن طعم و عطر سابق را ندارند، انگار فرایند پخت نانها تغییر کرده است، نانها زود بیات میشوند و کیفیت آرد هم که جای خود دارد.
یکی دیگر از شهروندان باشتی گفت: روزانه برای خرید نان باید در صفهای طولانی نانوایی بایستیم و در نهایت نان نامرغوب دریافت کنیم که یک نصفروز بیشتر نمیتوان از آن استفاده کرد که غیر قابل استفاده میشود.
شهروندان باشتی میگویند که به دلیل کیفیت پایین این محصول از برخی نانواییها بخشی از این کالای اساسی مهم سفره آنان خمیر و یا به حالت سوخته عرضه می شود و به همین علت دورریزی آن بسیار زیاد است و سهم دورهگردهای سیار میشود.
اکبری دیگر شهروند باشتی گفت: برخی نانها خمیری هستند و به هم میچسبند، ولی برخی نانها آنقدر خشک و سفت میشوند که اصلاً قابل مصرف نیستند.
ما نانی که میخریم یکروز دوام ندارد بعد چند ساعت دورریز میشود.
یکی از خبازان باشتی علت اصلی کیفیت پایین نان را آرد نامرغوب میداند و میگوید: کیفیت آرد به خواب گندم و یکنواختی در توزیع وابسته است، وقتی گندم بدون فرآوری مناسب آسیاب میشود، آرد بیکیفیت تحویل ما میدهند و در نتیجه نانی بیکیفیت پخت خواهد شد.
نظرات کاربران