به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «چهارفصل» اولین جلسه کارگروه مقابله با آسیبهای اجتماعی به ریاست استاندار کهگیلویه و بویراحمد و با حضور معاون سیاسی استاندازی کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و مسئولان استانی در سالن شماره یک استانداری برگزار شد.
سید خدادوست موسوی در ابتدای این جلسه با ارائه گزارش آسیبهای اجتماعی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نیاز به بازنگری در آمارهای موجود در جلسه گفت: مهمترین و برجستهترین آسیبهای اجتماعی در سطح استان اعماستاز؛ خودکشی، اعتیاد، طلاق، سرقت، قتل، تجاوز، خشونت علیه زنان و کودکان همچنین بحث حاشیهنشینی که بحث عدم وجود اشتغال دلیل و عاملی بر به وجود آمدن بسیاری از این آسیبها شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیشترین موارد طلاق در سال ۱۴۰۲ بیشاز دو هزار مورد طلاق به ثبت رسیده است، ۱۶۸ هزار و ۹۰۲ نفر دانشآموز بازمانده از تحصیل هستند.
وی افزود: حدود ۸۹۶ نفر در شهرستان بویراحمد داشتهایم دلایل نیز اعماستاز؛ معلولیت، مسائل اجتماعی و فرهنگی، بد سرپرست بودن این افراد که سبب بازماندن این افراد از تحصیل شده است.
موسوی گفت: بیشترین روش در بحث درمان اعتیاد در استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به نوع اعتیاد افراد درمان آنان به شکل متادون درمانی است، ردهسنی آنان بین ۱۵ تا ۶۴ سال است.
همچنین یکی دیگر از آسیبهای اجتماعی در استان سرقت است که در شهرستان بویراحمد از شهرستانهای کهگیلویه، گچساران، باشت و سایر با درصد قابلتوجهی بالاترین ردیف جدول است.
وی افزود: همچنین بیشترین موارد کشف موادمخدر را در سال ۱۴۰۰ داشتهایم. سه هزار و ۴۰۰ اتباع بیگانه در سال ۱۴۰۳ در سطح استان بوده است که تعداد آنان در شهرستان بویراحمد بیشتر از مابقی شهرستانها بوده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال ۱۴۰۰ ۲۶ درصد ازدواجها منجر به طلاق شده است ما بیشاز ۶ هزار ازدواج داشتهایم که در مقایسه با میزان طلاق تاکنون میشود در مقابل هر ازدواج صورت گرفته میشود گفت به ازای هر ازدواج ۳ طلاق داشتهایم، در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۹ درصد طلاق داشتهایم.
وی افزود: روند ازدواجها از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ روندی کاهشی و طلاق روندی افزایشی در این بازه زمانی داشته است. بسیار نگرانکنندهتر از ان بحث ولادت است که این امر در استان روندی نزولی داشته است.
موسوی گفت: بین ۹۰ الی یکصدهزار نفر مددجوی اجتماعی را در سالهای جاری داشتهایم، همچنین در کمیته امداد حدود ۹۰هزار نفر بوده است، این آمارها قابلیت بروزرسانی را داشته و میبایست بازنگری شوند.
فتاح محمدی در ادامه این جلسه گفت: در سال ۱۴۰۴ ما هیچ فعالیتی را از دستگاهها نخواهیم پذیرفت مکر اینکه آن طرح تدوین، ارائه و به مرحله عملیاتی و اجرایی برساند، اجرایی طرح خودکشی توسط دانشگاه علوم پزشکی میبایست در دستور کار قرار گرفته و ساید دستگاهها به کمک این دستگاه دراینخصوص بیایند.
معاون سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: پس منبعد هر دستگاه به میزان مأموریتی که دارد میبایست طرح را ارائه دهد تا بعد از مصوب شدن در شوری حمایت شود، انتظار از شما عزیزان ارائه برنامهای یکساله به جهت کنترل و کاهش در حوزههای مختلف آسیبها است.
وی افزود: انشاءالله بتوانیم با رایزنیها در کشور و استان بتوانیم اعتبارات لازم جهت اجرایی آنان را فراهم خواهیم کرد.
یدالله رحمانی در این جلسه گفت: اهمیت موضوع مسائل اجتماعی ازآنجهت که در این راستا شناخت لازم را داشته و آسیبشناسی کنیم همچنین برای رفع این معضلات و مشکلات راهکارهای لازمه را جهت اجرایی و پیشگیری از آنها ارائه دهیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در برنامه عملکردی و عملیاتی ۱۴۰۴ در شورای برنامهریزی که قرار شد تا پایان شهریورماه همه گزارشهای ارائه داده شوند، تاکنون چیزی به دست ما نرسیده است. تأکید ما بر ارائه طرحها و راهکار دراینخصوص است، ازاینرو این بحث یک نگاه پیگیرانه را میطلبد.
وی افزود: پیگیری و استمرار از این موضوعات میتواند راهکار خوب و مؤثری باشد، تمام موضوعات دراینخصوص میبایست مورد بررسی و مطالعه دقیق قرار گیرد، دقیقتر از آن دقت بر ارائه طرحهایی است که قابلیت اجرایی دارند.
رحمانی گفت: انشاءالله طی جلسات آینده به بررسی طرحهای ارائه شده و تصمیمگیری دراینخصوص خواهیم پرداخت.
انتهای خبر/
نظرات کاربران