نظرخواهی

آیا ازعملکرد مهدی روشنفکر در توسعه شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون راضی هستید؟

تازه های سایت

10. آذر 1393 - 21:07
در یک فاجعه زیست محیطی 12 بهله عقاب در اثر مصرف ضایعات مرغ ریخته شده در اطراف شهر یاسوج در یک روز تلف شدند.

به گزارش چهارفصل، عقاب های گرسنه جنگلهای دنا این روزها و در سردترین روزهای سال در آسمان پرواز می کنند تا مگر طعمه ای بیابند و از گرسنگی نمیرند.

 

اما آنها گاهی بی خبر از همه چیز، قربانی سهل انگاری ها، مسئولیت ناپذیری و بی تعهدی انسانها در قبال محیط زیست و طبیعت می شوند.

 

عقابهای گرسنه دنا وقتی با چشم تیز بین خود از قعر آسمان امعاء و احشای مرغها را در حاشیه جنگلهای کنار یاسوج دیدند، به سرعت پایین آمدند تا گرسنگی روزهای گذشته را جبران کنند.

 

آنها وقتی که سیر شدند بر سیمهای خطوط انتقال برق اطراف نشستند اما دقایقی بعد یکی پس از دیگری از روی سیم های برق بر زمین افتادند و جان دادند.

 

عقاب طلایی

این گونه بیشتر از خزندگان و پرندگان یا پستانداران ضعیف تغذیه می کند و البته  لاشه خواری بخش زیادی از رفتار تغذیه ای آن را تشکیل می دهد و شاید به همین دلیل بر سفره آماده نشسته باشد.

 

کشف 12 عقاب مرده و 4 عقاب نیمه جان

معاون محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در تاریخ 29 آبانماه گزارشی به محیط زیست استان مبنی بر پخش و پراکنده شدن ضایعات کشتارگاه های مرغ در محور یاسوج به گچساران به اداره محیط زیست شهرستان بویراحمد واصل شد.

 

محمد رضا خدارحمی افزود: با توجه به اهمیت موضوع مامورین محیط زیست بلا فاصله در این محل واقع در کیلومتر 10 جاده یاسوج به گچساران حاضر شدند.

 

وی بیان کرد: معمولا پرندگان شکاری بومی و مهاجر بر روی چنین ضایعاتی جمع می شوند و از آن تغذیه می کنند، براین اساس مامورین محیط زیست تا شعاع یک کیلومتری منطقه را مورد پایش و نظارت قرار دادند.

 

خدارحمی افزود: در این جستجو متاسفانه جسد 12 بهله عقاب مرده کشف و چهار عقاب نیمه جان نیز در اطراف این ضایعات دیده شد.

 

مسمویت علت مرگ عقابها

وی بیان کرد: جسد پرندگان شکاری مرده برای یافتن علت مرگ به دامپزشکی استان منتقل شد که بر اساس نظر دامپزشک مسمومیت به علت مصرف ضایعات مرغ دلیل مرگ این پرندگان بوده است.

 

وی اضافه کرد: چهار پرنده نیز که در شرف مرگ بودند اقدامات درمانی برای نجات آنها از سوی مامورین محیط زیست انجام شد و خوشبختانه از این 4 تا دو پرنده بهبود یافته اند و آماده رهاسازی هستند.

 

عقاب طلایی

 

خدارحمی بابیان اینکه دو تا از این پرندگان عقاب صحرایی بودند، گفت: گاهی پرندگان بومی و مهاجر از برخی زباله ها در منطقه به عنوان غذا استفاده می کنند که 90درصد آنها عقاب صحرایی هستند و بقیه سارگپه پا بلند، سارگپه دشتی، کورکور سیاه و به ندرت عقاب شاهی است.

 

وی افزود: عقاب شاهی یا شهباز از گونه های در معرض خطر انقراض در جهان است و به شدت تحت حفاظت قرار دارد.

 

معاون محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد همچنین اظهار داشت: اقدامات اولیه برای شناسایی متخلفین انجام گرفته و پرونده ای در این خصوص نیز تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.

 

به گزارش خبرنگار مهر، یافتن عاملین پخش ضایعات مرغ در این مکان کار سختی نیست زیرا تنها دو کشتارگاه مرغ در این شهر و در نزدیکی منطقه وجود دارد و لازم است مسئولان محیط زیست با قاطعیت با متخلفین و عاملین پخش ضایعات مرغ در طبیعت و کشتار این پرندگان برخورد قانونی کنند.

منبع:مهر

انتهای پیام/گ

نظرات کاربران

شبکه اطلاع رسانی دانا
قلم_گزینشی