
به گزارش چهار فصل به نقل از پایگاه خبری تحلیلی چرام [2]، گندم و جو از دیرباز به طور مستقیم و غیر مستقیم با زندگی روزانه مردم شهر و روستا در ارتباط بوده و به عنوان قوت اغلب مردم جهان به شمار می رود.
مردم استان کهگیلویه وبویراحمد و شهرستان چرام نیز از سالیان [3]بسیار دور و باتوجه به وجود زمین های حاصلخیز و آب فراوان، این دانه های گیاهی [3]را کشت و از آن برای تهیه نان و همچنین غذاهای محلی استفاده می کنند.
برداشت گندم و جو از زمین های دیم شهرستان چرام امسال با کمی تاخیر آغاز شد که کشاورزان چرامی دلیل اصلی آنرا وجود بارندگی های چند روز اخیر [3]عنوان کردند.
این درحالی است که کاهش میزان [3]بارش و تاخیر بارندگی در چند سال اخیر، باعث از بین رفتن بخش عظیمی از محصولات دیم در این شهرستان شده بود.
باتوجه به وجود عوامل جوی غیرقابل کنترل مانند باد،باران و تگرگ،مدیریت مزارع دیم مشکل است و به همان اندازه نیز پاسخ باردهی محصولات به آن وابسته است.
گفتنی است که محصولات دیم بیشتر در زمینهای غیرمسطح و دربین تپه ماهورها کشت [3]می شود و به همین علت کشاورزان برای درو کردن [3]و برداشت محصولات خود [3]نمی توانند از ابزار آلات مدرن کشاورزی استفاده کنند و کار درو کردن به عهده خود کشاورز است و با داس انجام [3]می شود.
انتهای پیام/گ
پیوندها
[1] http://www.chaharfasl.ir/node/73442
[2] http://www.choram.ir/undefined/
[3] http://sobhezagros.ir/